Benim Kütüphanem posteri klasik öykü haritaları, okuma sonrası 5n1k sorularından farklı olarak düşünceyi görselleştirme, derin düşünme, tasarım odaklı düşünme, gözlem, tahmin, beklenti, bağ kurma gibi bir çok yaklaşımdan esinlenerek hazırlanmıştır.
Posterin en üstünde kitapla tanışalım bölümü yer almakta ve burada temel sorular bulunmaktadır.
Daha sonra okumadan önce kitap ile ilgili gözlem yapmasını, gözlem sonucu elde ettiği veriler ile tahmin yapmasını, tahminlerinin de çocuğu kitap ile ilgili beklentiye ve cevaplanacak sorulara yöneltmesini istenmiştir.
Sağda üst üste duran kitaplar çocuğun okuduğu kitapları yazması için, solda duranlar ise kelime bankası yani okuduğu kitaplardan öğrendiği yeni kelimeleri not etmesi için hazırlanmıştır ve çocukların kendi istedikleri renklerle renklendirebilmesi için özellikle renksiz bırakılmıştır.
Ortada zihin haritasını andıran bir şema bulunmaktadır. Bu şema kitabı anlamak, anlatmak ve ileri düşünsel çalışmalar için hazırlanmıştır.
En altta ise bir Kütüp-Anne Platformu klasiği olan 21 gün okuma önerilerinin yer aldığı çizelge bulunmaktadır. Tamamen projeye özel üretilmiş olan çizelge daha özgün ve yukarıda oluşan birikimi destekleyecek bir çalışma olarak kurgulanmıştır.
Çizelgeyi birer birer takip etmek zorunluluğu bulunmamaktadır ancak fikir vermesi açısından önemli içeriklere sahiptir. Hem de okuma kavramının kitap dışı aktivitelerde de yer alması için bir rehber olarak niteliğindedir.
BENİM KÜTÜPANEM posteri birebir uygulanacak ve doldurulması zorunlu bir yaklaşımdan ziyade bir yol haritası ve yönerge olarak tasarlanmıştır. Belki ilk okumada bazı sorular cevapsız kalabilir ama başka bir okumada o sorular da cevaplanacaktır.